Porovnanie cyklistických nohavíc Castelli

Porovnanie dlhých cyklistických nohavíc od Castelli

„Ahojte, chcel/a by som si kúpiť cyklistické nohavice na chladnejšie dni od Castelli. Ako si mám správne vybrať?“ Aj takto znejú správy od vás. Preto sme sa rozhodli, že vám ponúkneme stručný prehľad, ktorý vám pomôže vybrať si tie správne cyklistické nohavice na prechodné obdobie či zimu.

Značka Castelli delí dlhé cyklistické nohavice na tri kategórie – vodoodolné, zateplené a vetruodolné. Aký typ si vyberiete závisí od toho v akom počasí najčastejšie jazdíte. Skvelým merítkom môže byť aj teplotný komfort, ktorý určuje rozmedzie teplôt, do ktorých sú nohavice primárne určené.

Pri vetruodolných nohaviciach nájdete v prednej časti membránu, ktorá vás chráni pred vetrom. Väčšina nohavíc z tejto kategórie obsahuje tkaninu GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®. 

Kolekcia RoS

Špecifickou je kolekcia RoS (Rain or Shine). Ide o cyklonoohavice vhodné do suchých podmienok, no zároveň dostatočne vodeodolné a priedušné. Od začiatku sa cyklistické oblečenie delilo do dvoch kategórií: oblečenie do suchého počasia, ktoré v daždi rýchlo premoklo a oblečenie do dažďa, ktoré nepremoklo, ale zároveň nebolo priedušné. Bolo treba správne odhadnúť počasie, aby ste vedeli, čo si obliecť.

A práve značka Castelli vyriešila tento problém s kolekciou Rain or Shine. Vyrába cyklistické oblečenie, ktoré je ideálne na jazdu v peknom počasí, no zároveň vás udrží v suchu ak bude pršať. Castelli vyvíja nové tkaniny, ktoré sú priedušnejšie, no zároveň chránia pre dažďom. Všetky takéto kúsky oblečenia sú označenie logom kolekcie RoS.

castelli-ros-920-2

Cyklistická vložka - základ pohodlia

No a v neposlednom rade máte na výber z dvoch cyklistických vložiek – KISS Air2 a Progetto Seamless X2. A aký je medzi nim rozdiel? To sa dozviete na nasledujúcom obrázku.

cyklovlozky

 

 

Prehľad dlhých cyklistických nohavíc

Aby sa vám jednoduchšie rozhodovalo, pripravili sme pre vás grafiku, kde prehľadne uvidíte, aké majú vlastnosti jednotlivé dlhé cyklistické nohavice pre pánov, ale aj dámy.

 prehlad cyklo nohavic

prehlad cyklonohavic zeny

 

Stále váhate, ktoré si vybrať, aby ste mali zaručený 100% komfort?

Úplne vám rozumieme a preto sme tu pre vás online, na telefóne, ale aj v kamennej predajni. Ak potrebujete s niečím poradiť neváhajte nám napísať na eshop@totosport.sk, zavolať na tel. č. +421 948 524 458 alebo nás navštívte v našej predajni v Trnave na Sladovnícka 21. K dispozícii vám bude vyškolený personál, ktorý vám odborne poradí a vyberie pre vás to správne cyklistické oblečenie.